Wat weet de kersverse burgemeester van 'zijn' Tullepetaonestad? Tijd voor een quiz!

11 november 2019 om 20:13
nl
Als import-Roosendaler zo snel mogelijk Tullepetaon worden? Ga er maar aan staan. De vorige maand benoemde burgemeester Han van Midden, uit jawel Rotterdam, is al aardig op weg. Omroep Brabant nam de proef op de som met de 'Hoe goed kent de burgemeester de carnavalsgebruiken in Tullepetaonestad-quiz.'
Geschreven door

De oppertullepetaon slaat zich er aardig doorheen. Laten we het houden op een zesje. Helemaal niet slecht voor iemand van 'boven de Moerdijk'. Van Midden had zich naar eigen zeggen dan ook goed ingelezen. Bovendien heeft hij een snelcursus van de voorzitter van de Roosendaalse carnavalsstichting gehad.

Burgemeester: een beetje nerveus
Maandag kon hij voor het eerst letterlijk proeven aan de Tullepetaonse leut tijdens het traditionele elfde-van-de-elfde ontbijt. "Het kriebelt en ik ben toch wel een beetje nerveus want dit is echt helemaal mijn eerste keer", aldus een nog wat onwennige Van Midden. "Heel bijzonder om op dit tijdstip zoveel mensen bij elkaar te zien."

Na drie pogingen kreeg hij zowaar de handen op elkaar voor zijn vertolking van 'Mijn Stadje', het Roosendaals volkslied. "Die heb ik helemaal uit mijn hoofd geleerd, mooi toch. Volgend jaar een acht!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.