Automatische vuurwapens, drugs en geld gevonden bij inval op woonwagenkamp Oss

13 november 2019 om 19:44
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Tijdens de grote inval op het woonwagenkamp in Oss zijn automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. Dat meldt de politie na een eerste dag zoeken. Tijdens de actie werden woensdag drie mensen aangehouden: Martien R., zijn zoon Anton en een 55-jarige man uit Oss. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Geschreven door

De automatische vuurwapens zijn in verschillende verborgen ruimtes gevonden. Ook de mogelijke explosieven werden op een verstopplek aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moet naar het kamp komen om naar deze explosieven te kijken. "Als de EOD zegt dat het weer veilig is, gaan de doorzoekingen verder", meldt een woordvoerder van de politie.

Tot die tijd is het kamp afgesloten. Iedereen is van het kamp af en niemand mag er meer op. Het kamp wordt bewaakt, de bewoners zijn elders ondergebracht. Ook de komende dagen zullen de doorzoekingen op het woonwagenkamp doorgaan.

Wachten op privacy instellingen...

'Criminele familie'
De politie hield vandaag met 400 man een grote actie op het woonwagenkamp in de Hoogheuvelstraat in Oss. Die was volgens de politie in het kader van een 'omvangrijk onderzoek naar een criminele familie in Oss'. Op meerdere plekken in Oss en in de omgeving van Oss waren vandaag doorzoekingen.

Een van de aangehouden mannen is Martien R. uit Oss. Deze 48-jarige crimineel wordt gezien als Godfather van de Brabantse onderwereld. Het OM probeert hem al jaren achter de tralies te krijgen. Hij zou meerdere aanslagen, liquidaties en pogingen daartoe op zijn naam hebben staan. Ook is hij een bekende in de drugswereld.

Ook de andere twee verdachten worden gezien als kopstukken van de onderwereld in onze provincie. Ze zouden zich op grote schaal bezighouden met drugshandel en volgens de politie geweld en intimidatie hierbij niet schuwen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...