Bewoners van woonwagenkamp in Oss mogen voorlopig nog niet naar huis

14 november 2019 om 14:57
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx
De bewoners van het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss mogen donderdag nog niet naar huis. Dat laat de politie weten. Het gaat om 20 tot 30 bewoners die woensdag hun huis moesten verlaten voor 'Operatie Alfa', een groot politieonderzoek naar de criminele familie R.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

De bewoners kregen woensdagochtend nog even de tijd om hun spullen te pakken en te vertrekken. De groep kreeg onderdak aangeboden omdat de operatie meerdere dagen zou duren. Al die tijd mogen alleen politie en justitie het terrein op.

Drie aanhoudingen
De 48-jarige Martien R., de 'Godfather' van de Brabantse onderwereld, werd woensdag opgepakt bij het kamp. De crimineel wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Hij is samen met twee familieleden gearresteerd. Het gaat om zijn 55-jarige broer Toon en zijn 26-jarige zoon Anton. Na de aanhoudingen werd het kamp hermetisch afgesloten door de politie voor onderzoek.

Tot nu toe heeft justitie al automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden op het kamp. De politie kan nog niet zeggen wanneer de bewoners weer terug naar huis mogen.

 

Wachten op privacy instellingen...