Opnieuw autobranden in Oss, vier auto's gaan in vlammen op - Omroep Brabant

Opnieuw autobranden in Oss, vier auto's gaan in vlammen op

19 november 2019 om 06:43
nl
Het was in de nacht van maandag op dinsdag weer raak in Oss als het gaat om autobranden. In totaal brandden vier auto’s uit. Iets na middernacht kwam de melding van een autobrand aan de Medicijnstraat. Daar bleek het te gaan om drie auto’s.
Geschreven door

Iets voor halfdrie was het vervolgens raak aan de Kapelsingel in de stad. Daar brandde één auto uit. De politie laat weten in beide gevallen onderzoek te doen naar brandstichting.

"Het was flink schrikken", vertelt Jo, één van de slachtoffers. Hij moest 's nachts rond half vier naar de wc en zag dat er brand geweest was. Hij belde de buurman wakker en zag de schade aan zijn auto. "Ik ben erg gehecht aan mijn wagen. Straks wordt hij weggesleept. Het is nog de vraag wat ik van de verzekering terugkrijg."

Wachten op privacy instellingen...

Aan de Medicijnstraat geven buurtbewoners aan een scooter te hebben zien wegrijden. De daders zijn volgens een Burgernetmelding die na deze brand werd verspreid, nog niet gepakt.

Ook na de brand aan de Kapelsingel werd een Burgernetbericht verspreid. Mensen die iets opvallends hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden.

Oss geteisterd door branden
Oss wordt al lange tijd geteisterd door autobranden. Eerder dit jaar lanceerde de politie zelfs een speciale website. Op de site deelt de politie informatie, ook vraagt ze inwoners om hulp bij het opsporen van de daders van de verschillende branden. In veel gevallen gaat de politie namelijk uit van brandstichting.

Ook de branden van vannacht worden volgens een woordvoerder in dit bredere onderzoek meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.