Probleemzwembad De Schelp: hoge temperaturen en luchtvochtigheid zorgden snel voor roestende bouten - Omroep Brabant

Probleemzwembad De Schelp: hoge temperaturen en luchtvochtigheid zorgden snel voor roestende bouten

19 november 2019 om 11:55
nl
Hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat Zwembad De Schelp veel sneller is gaan roesten. Dat schrijven onderzoekers dinsdag in een rapport. De gemeente sloot het zwembad maart vorig jaar acuut, nadat er roest in de bouten van de constructie werd gevonden.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ook bezuinigingen op de technische installaties vanuit de gemeente hebben bijgedragen aan snellere roestvorming. "Anderzijds hadden de problemen niet voorkomen kunnen worden met een kwalitatief goed zwembadklimaat", schrijven de onderzoekers. Het gekozen staal van de constructie was vroeg of laat toch wel gaan roesten, maar daar was bij de bouw van het zwembad nog weinig kennis over.

Sluiting
De roestende bouten zorgden voor een onveilige situatie, het bad moest dan ook meteen op slot. De verwachting was dat het zwembad na drie maanden weer open zou gaan, maar het duurde veel langer.

Het probleem bleek groter dan gedacht. Ook wilde de gemeente het bad gelijk grondig renoveren. Zo zijn onder andere verschillende baden, de voorgevel, de kleedkamers en de glijbaan opgeknapt. Het project nam uiteindelijk anderhalf jaar in beslag. Op 2 september werd het bad feestelijk geopend, maar niet voor lang.

LEES OOK: Probleemzwembad De Schelp al een maand dicht: vijf vragen en antwoorden

Het bad is namelijk nog altijd gesloten vanwege problemen met de luchtkwaliteit. Meerdere werknemers kregen bij lange werkdagen last van geïrriteerde ogen en hoofdpijn. Het is nog onduidelijk hoelang het bad gesloten blijft.

Het rapport wordt volgende week gepresenteerd aan de gemeenteraad. Begin volgend jaar wordt het uitgebreid besproken in de raad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.