Zaak doodgestoken Megan (15) is begonnen: familie en verdachte in gescheiden zalen

22 november 2019 om 11:06
Bloemen en kaarsjes voor Megan. (Foto: Eva de Schipper)
Bloemen en kaarsjes voor Megan. (Foto: Eva de Schipper)
De rechtszaak rond de 15-jarige Megan is begonnen. Het meisje werd afgelopen zomer in haar eigen huis in Breda gedood. De 16-jarige verdachte die zichzelf kort daarna bij de politie meldde, was een klasgenoot van het meisje. De familie van het meisje zat tijdens de behandeling in een andere rechtszaal dan de verdachte.
Geschreven door

Zaken die dienen bij een kinderrechter, worden altijd achter gesloten deuren behandeld, zo ook deze. De zitting was nog niet inhoudelijk, omdat het onderzoek naar de dood van Megan nog niet is afgerond.

De 16-jarige Bredase verdachte wordt momenteel door gedragsdeskundigen geobserveerd, vertelde zijn advocaat na afloop van de zitting. Het forensisch onderzoek naar alle sporen loopt nog.

'Misdrijf in relatiesfeer'
Megan werd op maandag 19 augustus om het leven gebracht in het huis waar ze met haar moeder woonde, aan de Bilderdijkstraat in Breda. De politie bracht al snel naar buiten dat het ging om een 'misdrijf in de relatiesfeer’. Volgens bekenden van Megan en de verdachte, zouden de twee een relatie hebben gehad.

De jongen wordt verdacht van moord of doodslag. Op 21 januari gaat het proces verder. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Tijdens een pro-formazitting wordt de stand van zaken in het onderzoek bekeken. Ook wordt bepaald of de verdachte nog langer blijft vastzitten.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...