Aziatische tijgermug voorlopig verdwenen uit Neerkant - Omroep Brabant

Aziatische tijgermug voorlopig verdwenen uit Neerkant

22 november 2019 om 14:06
nl
De bestrijding van de Aziatische tijgermug - die in juli, augustus en begin september opdook in Neerkant - is afgerond. Dat laat de gemeente Deurne, waar Neerkant onder valt, weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De Aziatische tijgermug komt hier oorspronkelijk niet vandaan. Daarom werd de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld om het insect te bestrijden.

Niet meteen dodelijk, wel risicovol
De Aziatische tijgermug is in staat een groot scala aan ziektes over te dragen, wel twintig virale infectieziektes. Onder meer zikakoorts, knokkelkoorts - ook wel dengue genoemd - en chikungunya kunnen via deze mug worden verspreid. De kans dat iemand ziek wordt door het steken van een mug verwaarloosbaar klein, aldus een woordvoerder van de NVWA. Toch wil de NVWA voorkomen dat de mug zich in Nederland vestigt.

Muggenseizoen voorbij
Na de drie vondsten in juli, augustus en begin september zijn er geen Aziatische tijgermuggen meer aangetroffen in dit gebied. "Het muggenseizoen is nu voorbij en daarmee kon ook de bestrijding worden afgerond", legt een gemeentewoordvoerder uit.

In het voorjaar van 2020 bekijkt de NVWA de situatie opnieuw en vindt er nog een nabehandeling plaats. De bewoners worden hierover geïnformeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.