Vuurwapen gevonden in verborgen ruimte van gepantserde auto bij inval woonwagenkamp in Lith

22 november 2019 om 16:52
nl
Bij het doorzoeken van een woonwagenkamp in Lith is een vuurwapen gevonden. De politie meldde vrijdag dat het wapen werd aangetroffen in een verborgen ruimte boven het dashboardkastje van een gepantserde auto. Ruim honderd agenten doorzochten donderdag het kamp aan de Maasstraat, dat met hekken hermetisch werd afgesloten van de buitenwereld. Inmiddels is het onderzoek afgerond en mogen de bewoners van het kamp weer naar huis.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De inval is onderdeel van 'Operatie Alfa', gericht tegen drugscrimineel Martien R. (48) en zijn familie. Bij een woning en een bedrijf in Oss werden daarnaast nog meerdere voertuigen in beslag genomen. Een aantal daarvan bleken later gestolen te zijn. Het lijkt erop de gestolen voertuigen bij het bedrijf werden omgekat.

Handgranaten
Donderdagochtend werd er bij het omvangrijke onderzoek handgranaten gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam ter plekke voor onderzoek en nam de explosieven daarna mee.

 

De doorzoeking van het woonwagenkamp ging ook vrijdag door. Onze verslaggever meldde 's middags dat er veel politie op de been is. Rond kwart voor acht 's avonds werd het woonwagenkamp door de politie vrijgegeven en mochten de bewoners terug naar hun woning.

Zoektocht in huizen, schuren en onder de grond
Een week geleden was het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss het doelwit bij 'Operatie Alfa'. Honderden agenten en specialisten van defensie zochten ook Berghem, Oijen en Macharen. Huizen, schuren, een weiland en verstopplekken in de grond werden doorgespit, op zoek naar geld, drugs en wapens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.