NS-topman woest op treinschutters: ‘Dit is het wilde westen’

23 november 2019 om 09:50
nl
"Het wilde westen", daarmee vergelijkt president-directeur Roger van Boxtel van de NS de beschieting van twee treinen in de buurt van Breda. "Het zou goed zijn als de personen die vrijdagavond een trein beschoten, een maand bij de NS komen werken. Zo kunnen ze zich realiseren wat ze hebben aangericht", dat vertelde de topman zaterdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De NS-topman wil dat de daders ervaren hoe medewerkers en reizigers zich zouden moeten voelen. "Zij willen zich vrij voelen. De trein is een van de veiligste manieren van reizen. Als mensen dan van buiten op de trein beginnen te schieten, dan gaat dat iedere grens over."

Wachten op privacy instellingen...

Van Boxtel vindt dat de beschieting 'een soort bandeloosheid' weergeeft en noemt de actie 'het wilde westen'. "Mensen denken tegenwoordig dat alles maar kan. Laten we hopen dat het gezond verstand weer indaalt bij iedereen in Nederland en blijf met je handen van onze medewerkers af. Laat wapens of vuurwapens gewoon liggen."

Vrijdagavond beschoten vermoedelijk twee 15-jarige jongens uit Dorst en Breda twee treinen. Bij de ene trein sneuvelden vijf ramen, bij de andere één. De twee minderjarige jongens konden dankzij een tip van een oplettende getuige worden opgepakt. Hij zag twee jongens met pistolen rondlopen. De getuige sprak twee agenten aan die diverse spoorwegovergangen aan het onderzoeken waren. Hij tipte hen dat er verderop twee jongens liepen met pistolen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.