Boeren maandag weer in actie langs opritten van de snelwegen

25 november 2019 om 07:42
nl
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept zijn achterban op maandag met trekkers langs alle opritten van snelwegen te staan. Maandagmiddag is er een gesprek tussen het Landbouw Collectief en minister Schouten over het alternatieve stikstofplan van het Landbouw Collectief en de actiegroep wil daar druk achter zetten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Voorzitter Mark van den Oever plaatste vrijdagavond een oproep op de besloten Facebookpagina van FDF. Die is inmiddels honderden keren geliked. In het bericht wordt boeren gevraagd 'spierballen te tonen', als waarschuwing en steun tijdens de onderhandelingen van maandag.

Geen concrete plekken
FDF heeft zo'n 50.000 leden op Facebook en zat onder meer achter de landelijke boerenprotesten in oktober. De actie staat maandag gepland van halfeen tot twee uur. Er zijn geen concrete plekken aangewezen langs de snelwegen. Het is niet de bedoeling om de opritten te blokkeren. Van den Oever roept actievoerders op hun voertuigen langs de weg te zetten.

Het kabinet presenteerde vorige week plannen om de problemen rond stikstof op korte termijn aan te pakken, waaronder door de verlaging van de maximumsnelheid overdag op snelwegen. Dertien landbouworganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief, kwamen met een alternatief plan. Dat plan wordt maandag besproken met de minister.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.