Video

Ben jij vergeten je prijs van 50.000 euro op te halen? Staatsloterij zoekt winnaars

25 november 2019 om 06:37
nl
Heb jij vorig jaar een lot gekocht voor de oudejaarstrekking van de Staatloterij in Breda, Vught of Zevenbergen? Dan is de Staatloterij misschien wel op zoek naar jou. Zes winnaars van forse prijzen in de oudejaarstrekking hebben zich namelijk nog niet gemeld. De winnende loten zijn onder meer gekocht in deze plaatsen. De kansspelorganisatie zet alles op alles om de winnaars te achterhalen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Een heuse prijzenkaravaan trekt vanaf maandag langs de plaatsen waar de winnende loten zijn verkocht. De hoogste tijd dus om je lot alsnog even uit de la te vissen. Wie weet ben jij namelijk wel de winnaar van vijftigduizend euro, een auto of een andere forse geldprijs.

De Staatloterij benadrukt dat enige haast geboden is. Een lot is namelijk een jaar geldig. De winnaars van de prijzen moeten zich dus voor 31 december melden. "Kom je volgend jaar dan ben je te laat", benadrukt een woordvoerder van de loterij.

'Spannend'
Francie van Sigarenmagazijn De Sport in Vught vindt het ‘spannend’ dat een van de winnende loten mogelijk in haar zaak is verkocht, zo vertelt ze maandagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant Radio. Bericht hiervan heeft ze nog niet gekregen.

Maar het zou niet voor het eerst zijn dat een van haar klanten in de prijzen valt. Een paar jaar geleden verkocht ze nog een lot waar vier miljoen euro op viel. En vorig jaar won een klant nog een ton. “Leuke reclame”, bevestigt ze.

Lees verder na het gesprek met Francie in Wakker!

 

Drie auto's niet opgehaald
Elk jaar wordt ongeveer tien miljoen euro aan prijzen niet opgehaald. En elk jaar doet de Staatloterij, zoals nu, een oproep aan winnaars die zich nog niet hebben gemeld. Een oproep die niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Drie winnaars van een auto hebben zich vorig jaar volgens een woordvoerder van de loterij bijvoorbeeld niet gemeld.

Ook Francie geeft aan dat heel veel mensen niet meteen controleren of ze prijs hebben. Het komt volgens haar zo vaak voor dat er iemand in de winkel komt met een lot van jaren geleden. "En ze zijn maar een jaar geldig”, waarschuwt ze. Het prijzengeld dat niet wordt opgehaald, gaat naar een aantal doelen. Zoals sportfederatie NOC*NSF en een aantal sportbonden.

 

Behalve in Breda, Vught en Zevenbergen gaat de loterij ook op zoek naar winnaars die vorig jaar een oudejaarslot kochten in Vlissingen. Arnhem en Dordrecht. Maandag gaat de prijzenkaravaan officieel van start bij het hoofdkantoor van de loterij in Rijswijk.

Jackpot
Gelukkige winnaars waren dit jaar meerdere keren het gesprek van de dag in onze provincie. Bijvoorbeeld in Reusel en Best waar de jackpot viel.

.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.