Man (31) die dood werd gevonden in Eindhoven komt uit Boxtel, politie gaat uit van misdrijf

28 november 2019 om 20:16
De dode ligt naast het RIEC. (Foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
De dode ligt naast het RIEC. (Foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
De man die donderdagmorgen is gevonden aan de Fuutlaan in Eindhoven is een 31-jarige man uit Boxtel. De politie gaat ervanuit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De man lag tussen een pand aan de Fuutlaan en het spoor. Rond zeven uur in de ochtend werd hij aangetroffen door een voorbijganger. De omstandigheden waaronder hij werd gevonden deden al snel vermoeden dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen.

Geen verband met gebouw RIEC
Duidelijk is inmiddels dat er geen verband is tussen het slachtoffer en het overheidsgebouw waarbij hij werd aangetroffen. De dode man lag op de parkeerplaats van de Fuutlaan 10.

Op dat adres is het Reginaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) gevestigd, dat ondersteuning biedt bij de aanpak van georganiseerde misdaad. De gemeente Eindhoven is eigenaar van het gebouw.

Uitgebreid onderzoek
Een team van forensisch rechercheurs zette donderdag voor het sporenonderzoek de omgeving af en plaatste een tent over het lichaam. Er is buurtonderzoek verricht en de politie kijkt ook naar mogelijke camerabeelden uit de omgeving.

Vooralsnog duidt alles erop dat hij door geweld om het leven is gekomen, aldus de politie. In een later stadium wordt nog sectie op het lichaam van de man verricht.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Omdat de Fuutlaan een vrij drukke weg is die parallel aan het spoor loopt, hoopt de politie dat er mensen zijn die daar in de nachtelijke uren iets is opgevallen.

Wachten op privacy instellingen...