Omgekomen Dean en Milan uit Someren waren al jaren bevriend: 'Ze zijn nu samen boven' - Omroep Brabant

Omgekomen Dean en Milan uit Someren waren al jaren bevriend: 'Ze zijn nu samen boven'

29 november 2019 om 17:06
nl
Dean en Milan, de twee 20-jarige jongens uit Someren die donderdagnacht om het leven kwamen toen de auto waar zij in zaten in het water belandde, waren goede jeugdvrienden. Dat vertelt François Geurds, de oom van Dean en eigenaar van de sterrenrestaurants FG Restaurant en FG Foodlabs. "Ze kenden elkaar al sinds de lagere school."
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Dean en Milan waren al jarenlang hecht bevriend, legt François uit. "Ze deden veel samen. Van de lagere school uit waren ze al vriendjes. Nu zijn ze met elkaar boven."

De auto waar Dean en Milan in zaten, raakte donderdagavond te water in een vijver langs de Broekstraat in Someren. Na reanimatie werden de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Vrijdagochtend bleek dat de jongens het ongeval niet hebben overleefd.

Wachten op privacy instellingen...

'Een echte goedzak'
Hij en Dean hadden een hechte band, zegt François. "Hij was een zachtaardige, door- en door goede jongen. Hij stond altijd voor iedereen klaar, was er altijd voor ons. Een fantastische vent. Altijd een glimlach, nooit een onvertogen woord."

Dean was een echte goedzak, zegt François over zijn neef. Als leerling-kok deed hij ervaring op in het toprestaurants van François in Rotterdam, FG Foodlabs en FG Restaurant met 1 en 2 Michelinsterren.

Zijn neef had smaak, zegt François. "Hij kon heel goed blind proeven wat er in een gerecht zat. Dat is knap op die leeftijd." Samen deelden ze dezelfde passies. Net als zijn oom hield Dean van actiefilms, auto's en goed eten. Ze deden veel samen. "We maakten eettripjes naar Barcelona en San Sebastian. Dan gingen we samen restaurantjes ontdekken en liet ik hem allerlei nieuwe dingen proeven."

'Ik mis een maatje voor het leven'
'In Dean mis ik een maatje voor het leven', schrijft François vrijdag op zijn Facebookpagina. 'Niemand die niet van Dean hield.'

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.