Gezin met twee kleine kinderen weet brandend huis net op tijd te ontvluchten, brand begon bij auto

2 december 2019 om 06:00
Omroep Brabant
Archieffoto: Gabor Heeres / SQ Vision
Omroep Brabant
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Omroep Brabant
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Omroep Brabant
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Omroep Brabant
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Omroep Brabant
Foto : Maickel Keijzers / Hendriks Multimedia
1/6 Archieffoto: Gabor Heeres / SQ Vision
Een gezin met twee jonge kinderen wist zondagnacht hun brandende huis aan de Staringstraat net op tijd te ontvluchten. Het vuur begon bij hun auto, die onder de carport stond. Vervolgens sloeg het vuur razendsnel om zich heen. De politie gaat uit van brandstichting, laat een woordvoerder maandagochtend weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Het huis is volgens omstanders zo zwaar beschadigd door de brand, dat het niet meer bewoonbaar is. Het gezin met twee jonge kinderen werd in eerste instantie door buren opgevangen. Het jongste kind is nog een baby. Voor het gezin is volgens de politie inmiddels andere woonruimte geregeld.

Een bewoner in de Staringstraat reageert maandagochtend geschrokken. Hij noemt de brand 'beangstigend' omdat het volgens hem iedereen had kunnen overkomen. "Die knaap moeten ze toch maar eens vlug op zien te pakken", zegt hij. Waarmee hij doelt op de reeks autobranden in Oss dit jaar.

Wachten op privacy instellingen...

De autobrand ontstond zondagnacht rond kwart voor een. Vervolgens vloog de carport in brand en sloeg het vuur over naar de keuken en de bovenverdieping van het huis. De recherche doet maandag onderzoek in en om het huis.

Er heeft zich een getuige van de brand bij de politie gemeld. "En mogelijk zijn er beelden van de brand", laat een politiewoordvoerder weten. Wel geeft ze aan dat er bij een brand en bij het blussen ervan 'maar al te vaak blijkt dat er sporen verloren gaan'.

Wachten op privacy instellingen...

Zoveelste autobrand
De gemeente Oss wordt dus al lange tijd geteisterd door autobranden. In de afgelopen twee weken gingen in Berghem en in Oss in totaal nog zes auto's in vlammen op. Dit na een periode van relatieve rust. In de Staringsraat was het al eens vaker raak.

Eerder dit jaar lanceerde de politie na een reeks autobranden een speciale website. Op de site deelde de politie informatie, ook vroeg ze inwoners om hulp bij het opsporen van de daders van de verschillende branden. In veel gevallen gaat de politie namelijk uit van brandstichting. De site is momenteel niet meer in de lucht.

'Niet het gehoopte resultaat'
Hierover zegt de politie maandag niet uit te sluiten dat de website opnieuw ingezet gaat worden. Er zijn volgens een woordvoerder aan de hand van de site wel tips binnengekomen. "Maar deze hebben niet geleid tot het gehoopte resultaat."

De branden van de afgelopen twee weken lijken volgens de politie niet in de eerdere reeks branden te passen. Dit met uitzondering van de brand aan de Medicijnstraat/Gezondheidslaan.

 

Wachten op privacy instellingen...