Vermiste loodgieter Johan van der Heyden werd dagen gegijzeld in zijn eigen bestelbus - Omroep Brabant
Video

Vermiste loodgieter Johan van der Heyden werd dagen gegijzeld in zijn eigen bestelbus

4 december 2019 om 10:29
nl
De vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) uit Lint in België is na zijn verdwijning op 2 juni vermoedelijk dagenlang gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Waarschijnlijk dachten de daders dat de Belg zeer vermogend was. Van der Heyden is volgens de politie met geweld om het leven gebracht.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens de politie zou zijn lichaam met een cirkelzaag in stukken zijn gesneden en vervolgens verbrand op het woonwagenkamp in Steenbergen. De resten zouden daarna in een speciekuip zijn vervoerd naar het buitengebied van Steenbergen, waar ze vermoedelijk in het Schelde-Rijnkanaal zijn gedumpt.

De politie denkt dat zijn stoffelijke resten bij de brug naar Oud-Vossemeer of Sint-Philipsland in het water zijn gegooid. Dat bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht dat aandacht besteedde aan de vermissingszaak.

Noodklus
Van der Heijden vertrok op 2 juni van huis met de mededeling dat hij naar een noodklus in Zoersel moest. In werkelijkheid ging hij naar Wanda waar hij een relatie mee had. Wanda is een van de verdachten en komt uit Nederland. Na die tijd is Van der Heijden niet meer gezien.

 

De bestelbus van de loodgieter is op 3 juni gefilmd toen de bus op de A4 de Belgisch-Nederlandse grens passeerde. Voor de politie staat vast dat Van der Heyden de bus niet zelf bestuurde. De bus heeft vervolgens enkele dagen vlakbij het woonwagenkamp aan de Westlandseweg Langeweg in Steenbergen gestaan.

Op 5 juni is de bus vanaf de Schansdijk in Steenbergen verkocht. Volgens de koper was de laadruimte zonder gereedschap en houten bekisting. Bij het sporenonderzoek is in de laadruimte bloed gevonden van Van der Heyden.

 

Grote actie
Dinsdagochtend werd opnieuw een grote actie gehouden in Steenbergen. Tientallen agenten en specialisten doorzochten een woning en bijbehorend terras op het kamp, op zoek naar sporen.

 

Wachten op privacy instellingen...

In oktober werden een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter aangehouden voor de vermissing. Begin november deed de politie nogmaals onderzoek in de omgeving van het woonwagenkamp. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. Het onderzoek spitste zich toe op de bus van Van der Heyden.

Ook werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Op 17 november werden twee jongens aangehouden. De jongens zijn de zonen van de 39-jarige verdachte Wanda. Ze werden opgepakt samen met de 30-jarige Nicky S., de partner van Wanda. In totaal zijn er zeven mensen aangehouden. Ook de koper van de bestelbus is aangehouden geweest.

Volgens de politie zitten nog vier verdachten vast. De anderen zijn op vrije voeten, maar zijn nog wel verdachte.

Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Er kwamen negen tips binnen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.