Harde maatregel tegen sluipverkeer: centrum Zevenbergschen Hoek gaat op slot - Omroep Brabant

Harde maatregel tegen sluipverkeer: centrum Zevenbergschen Hoek gaat op slot

5 december 2019 om 16:52
De boete bedraagt 99 euro. (foto: archief)
De boete bedraagt 99 euro. (foto: archief)
Ze zijn er meer dan klaar mee in Zevenbergschen Hoek: het aanhoudende sluipverkeer. Daarom volgt vanaf komende maandag een drastische maatregel. Het centrum van het dorp gaat tijdens de ochtendspits op slot. De belangrijkste toegangswegen worden op werkdagen afgezet met hekken.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Tussen zes en negen uur 's ochtends wordt het centrum afgezet. Alleen bestemmingsverkeer mag erin. Mensen die bijvoorbeeld in het centrum wonen, op bezoek willen of een boodschap willen doen. Het gaat onder andere om de uiteinden van de Hoofdstraat. "Verkeersregelaars houden streng in de gaten of mensen de waarheid spreken", vertelt gemeentewoordvoerder Marjolein Maarsen.

Het dorp strijdt al jaren tegen verkeer dat door het centrum rijdt om files te ontwijken op de snelwegen A16 en A59. De gemeente nam al diverse maatregelen. Zo is de weg al onaantrekkelijker gemaakt met wegversmallingen en regelmatig worden er boetes uitgedeeld. Alleen al afgelopen maand kregen 280 bestuurders een bon. "Het blijkt allemaal niet voldoende. Daarom volgt nu deze drastische maatregel", vervolgt Maarsen.

Al eerder op slot
Bestuurders die toch zonder goede reden door het centrum rijden, krijgen een boete van 99 euro. Het is niet de eerste keer dat het dorp letterlijk op slot gaat. In 2017 nam de gemeente dezelfde maatregel.

De maatregel geldt in ieder geval komende week. Tijdens de avondspits blijft de weg wel vrij. Volgens de gemeente zijn de problemen dan minder groot. Hoelang de gemeente dit blijft doen, is nog niet duidelijk.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...