Twee van de acht verdachten van groepsverkrachtingen in Den Bosch vrijgelaten

6 december 2019 om 13:18
De politie viel begin december het garagebedrijf binnen (foto: Bart Meesters).
De politie viel begin december het garagebedrijf binnen (foto: Bart Meesters).
Twee van de acht verdachten die deze week zijn opgepakt voor groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De rechter-commissaris toetste of de acht verdachten in deze zaak terecht vastzitten. Volgens de woordvoerder van de rechtbank zijn de twee vrijgelaten verdachten terecht ingerekend, maar mogen ze niet langer vastgehouden worden.

De andere zes blijven tot minimaal maandag vastzitten. Dan bepaalt de rechter of ze langer vastgehouden worden of niet.

Alle acht de verdachten werden dinsdagmorgen aangehouden bij meerdere invallen in Den Bosch, onder meer in een garagepand. Daar zouden drie meisjes van 15 en 16 zijn gedrogeerd en verkracht. In het pand zijn twee autobedrijven gevestigd, een van een verdachte en een van zijn oom.

De leeftijden van de verdachten variëren van 18 tot 26 jaar. Eén van de verdachten die vrijdag zijn vrijgelaten is een man van 26, dat bevestigde zijn advocaat eerder vrijdag. ''Volgens de rechter-commissaris is er te weinig bewijs tegen mijn cliënt om hem langer vast te houden.''

De zaak maakt deze week een hoop los. Burgemeester Jack Mikkers besloot dinsdag om een deel van de garage voor een jaar te sluiten. De 'openbare orde in en rond deze ruimte door dit misdrijf ernstig is verstoord', gaf de burgervader aan. Ook kwam naar buiten dat slachtoffers van de verkrachtingen online lastig gevallen worden.

Wachten op privacy instellingen...