Vader van doodgeschudde baby Rivano zit al twee jaar vast, rechtszaak begonnen

9 december 2019 om 08:40
nl
De rechtbank in Breda trekt vier dagen uit voor het proces over de fatale mishandeling van de zeven maanden oude baby Rivano uit deze stad. De 26-jarige vader van het jongetje staat hiervoor terecht. Hij wordt verdacht van doodslag of mishandeling met de dood tot gevolg. Het kind overleed in november 2017 in een ziekenhuis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De zaak heeft al veel ophef veroorzaakt. Volgens onderzoek op het lichaam was de doodsoorzaak geweld van buitenaf of hevig schudden. Het kindje had onder meer een bloeduitstorting onder het hersenvlies en een gescheurde tongriem. Kevin van den B., de vader van het slachtoffer, werd na het overlijden aangehouden en zit sindsdien al twee jaar vast. Hij ontkent iedere betrokkenheid.

'Zorginstellingen faalden'
Begin dit jaar werd bekend dat verschillende deskundigen en hulpverleningsinstanties tekort zijn geschoten bij de zorg van de baby. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid kwamen tot deze conclusie na een onderzoek.

De verdachte en de moeder van het kind hadden veel problemen. Ze gebruikten drugs en de vader was al eens veroordeeld vanwege huiselijk geweld.

De rechtbank in Breda behandelt maandag vanaf negen uur de feiten. Daarna komen de deskundigen aan het woord. De persoonlijke omstandigheden van Van den B. komen dinsdag aan bod, gevolgd door de strafeis van het Openbaar Ministerie. De advocaat van de verdachte, Karsten Verkaart, houdt donderdag zijn pleidooi, vrijdag is een reservedag.

LEES OOK:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.