18-jarige verdachte vrijgelaten na groepsverkrachting in zijn garagebedrijf in Den Bosch

9 december 2019 om 13:54
De garage waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden. (Foto: Noel van Hooft)
De garage waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden. (Foto: Noel van Hooft)
De 18-jarige eigenaar van een garagebedrijf uit Den Bosch die verdacht wordt van groepsverkrachting, zit niet langer vast. Dat melden meerdere familieleden van de jongen aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De jongen werd eerder met zeven andere verdachten opgepakt. In de feestruimte van zijn garagebedrijf zouden ze drie minderjarige meisjes verkracht hebben. Dat zou begin dit jaar gebeurd zijn, de jongen was op dat moment 17 jaar.

Er zouden ook filmopnames van de verkrachting zijn, zo liet de politie eerder weten.

Anderen ook al vrij
Eerder kwamen twee andere verdachten al op vrije voeten. Maandag kwam daar dus de 18-jarige verdachte bij. Of de vijf andere mannen wel vast blijven zitten wordt maandagmiddag bekend.

Een familielid van een van de verdachten vertelt aan Omroep Brabant dat alle mannen vandaag vrij komen. Het Openbaar Ministerie kan dit niet bevestigen.

Jeugdrecht
Het is nog niet duidelijk of de 18-jarige jongen wel verdachte in de zaak blijft. Dat de jongen ten tijde van de mogelijke groepsverkrachting 17 was, kan gevolgen hebben voor een eventuele straf, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. "De wet biedt de mogelijkheid om minderjarigen als volwassenen te straffen", aldus het OM. Of dat in dit geval ook gaat gebeuren, is nog niet duidelijk: "Dat is afhankelijk van de adviezen van derden."

Het jeugdstrafrecht is gericht op het bijsturen van het gedrag en minder op vergelding. De ouders kunnen ook een rol spelen bij de straf. Als de rechter vindt dat een jeugdstraf niet past bij de geestelijke ontwikkeling of de ernst van een misdrijf kan hij ook kiezen het volwassenenstrafrecht toe te passen.

Wachten op privacy instellingen...