Nieuwe gasboring stuit op verzet: gemeente, waterschap en provincie gaan in beroep

13 december 2019 om 13:41
nl
De gemeente Loon op Zand, het waterschap Brabantse Delta en de provincie willen niet dat energiebedrijf Vermilion naar gas gaat boren bij Loon op Zand. Vermilion wil een nieuw gasveld aanboren bij Loon op Zand en kreeg daarvoor onlangs groen licht van het Ministerie van Economische Zaken.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Gemeente, waterschap en provincie zijn bang voor schade aan het milieu, de drinkwaterwinning en gebouwen. Volgens hen is er ook geen draagvlak in de regio en past extra gaswinning niet bij het beleid om meer milieuvriendelijker energiebronnen te gaan gebruiken.

Uitspraak
Vorig jaar werd al beroep aangetekend tegen boorplannen van Vermilion in Midden-Brabant en Waalwijk-Noord. Beide zaken liggen nu bij de Raad van State.

Vermilion mag wel gaan boren bij Loon op Zand. Gemeente, waterschap en provincie hopen dat het bedrijf daarmee wil wachten totdat de Raad van State uitspraak heeft gedaan in de zaak over de boringen in Midden-Brabant.

Als Vermilion wel gaat boren, willen gemeente, provincie en waterschap de rechtbank vragen om een 'voorlopige voorziening', waardoor het bedrijf moet wachten op een uitspraak van de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.