Autocrosser die inreed op publiek, zegt dat hij zich er niets meer van kan herinneren

16 december 2019 om 14:54
nl
De 21-jarige Limburger die in september tijdens een autocross in Leende inreed op het publiek, komt voorlopig niet vrij. Volgens zijn vader denkt hij als een jongen van 16 en kan hij zich niets meer van het voorval herinneren. Hij zou een black-out hebben gehad omdat hij zijn medicijnen tegen depressies niet had ingenomen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De rechtbank in Den Bosch vindt de zaak te ernstig om de 21-jarige autocrosser uit Reuver in afwachting van het proces vrij te laten. Bij de aanrijding op 15 september raakten vijf mensen gewond. Eén slachtoffer liep blijvend letsel op met een verbrijzelde knie.

'Oprotten'
De crosser was woedend omdat een cross werd afgelast vanwege de droogte. Hij zou door het lint zijn gegaan omdat hij zijn tientje inschrijfgeld niet terugkreeg. Zijn vriendin zegt echter dat het helemaal niet om geld ging. De organisatie zou onbeschoft en bot zijn geweest, toen ze verhaal kwamen halen. “Oprotten”, zouden ze te horen hebben gekregen.

Op 10 februari begint het proces. De man wordt beschuldigd van poging tot doodslag. De verdachte weet volgens zijn advocaat dat hij iets heel doms heeft gedaan. Maar vanwege zijn psychische gesteldheid hoopt de advocaat, dat de 21-jarige man volgens jeugdstrafrecht wordt berecht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.