Boerenacties gaan toch wel door los van wat de rechter zegt, verwachten supermarkten

16 december 2019 om 21:59
nl
Wat de uitspraak van de rechter dinsdag ook is, de acties van de boeren tegen de supermarktbranche gaan woensdag toch wel door. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel maandagavond tegen Omroep Brabant. De brancheorganisatie van de supermarkten spande een kort geding aan tegen boerenactiegroep Farmers Defence Force om aangekondigde acties bij de distributiecentra te verhinderen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dinsdag om elf uur doet de rechter uitspraak in dit kort geding. “Wellicht worden de acties als gevolg van de uitspraak wat minder hevig. Dat is waar we op hopen”, zegt de woordvoerder. “Maar het blijft afwachten.” Verbaasd over de lijst die de NOS maandag naar buiten bracht met daarop de distributiecentra waarbij FDF woensdag actie wil gaan voeren, is CBL niet.

De woordvoerder benadrukt dat alle supermarktketens momenteel 'alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat de bevoorrading van winkels richting kerst gewoon door kan gaan'.

Acties in onze provincie
Maandagavond kwam naar buiten dat boeren van FDF woensdag actie gaan voeren bij distributiecentra van verschillende supermarkten in onder meer Den Bosch, Veghel, Breda (Jumbo), Tilburg (Albert Heijn), Etten-Leur (Lidl), Waalwijk (Spar), Best, Roosendaal (Aldi) en Oosterhout (Nettorama). In heel Nederland gaat het totaal om ruim veertig distributiecentra.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.