Kassencomplex in Veen voor drie maanden gesloten, er zou aan crossauto's gesleuteld worden

19 december 2019 om 16:31
nl
Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena heeft donderdag een kassencomplex aan de Tuinstraat in Veen voor drie maanden gesloten. Er bestaat ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde, meldt de gemeente.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Donderdagmorgen werd er bij meerdere bedrijven in Veen een reguliere controle gehouden door onder meer de gemeente en politie. "In het kassencomplex werden zaken gevonden die voor de burgemeester reden waren om het complex meteen te sluiten." Volgens een woordvoerster stuitte de gemeente daar op 'zaken die de openbare orde zouden kunnen verstoren'.

Geen toelichting
Verder wil de gemeente Altena geen toelichting geven wat er precies is gevonden bij het bedrijf aan de Tuinstraat en wat die mogelijke ordeverstoring precies inhoudt. "Dat doen we om verdere onrust in het dorp te voorkomen."

Volgens omwonenden zou een vriendengroep in het kassencomplex aan auto's sleutelen. Een van hen laat aan Omroep Brabant weten dat de auto's bedoeld zijn om mee te crossen.

Autobranden
Donderdagnacht ging er op de Witboomstraat in Veen een auto in vlammen op. Het in brand steken van sloopauto's gebeurt regelmatig in Veen in de periode rond oud en nieuw, maar het gerucht gaat dat dit een reactie zou zijn op het sluiten van het kassencomplex in Veen.

Of er een verband bestaat tussen de sluiting van het complex aan de Tuinstraat en de autobranden in het dorp wil de woordvoerster van de gemeente niet zeggen 'in het kader van het proces'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!