Verdachten van groepsverkrachtingen hebben zich toch nog gemeld, wel te laat

21 december 2019 om 19:00
nl
De verdachten van de groepsverkrachtingen in Den Bosch die zich moesten melden, hebben dit uiteindelijk toch nog gedaan. Vlak na de bekendmaking van het Openbaar Ministerie rond vijf uur dat ze dit niet uit zichzelf hadden gedaan, stonden er twee op de stoep. De derde en vierde meldden zich rond half zeven en zeven uur 's avonds. Een ander werd vrijdag al opgepakt.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Een van de mannen zat al vast, omdat hij vrijdag is opgepakt bij een vechtpartij in het centrum van Den Bosch. De vijf verdachten werden eerder deze maand vrijgelaten, maar het OM was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Met succes, ze kregen vrijdag te horen dat ze zich binnen 24 uur moesten melden. Maar dat deden ze dus te laat.

Garagebedrijf in Den Bosch
De groepsverkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden bij een garagebedrijf in Den Bosch. In totaal werden er acht mannen opgepakt op dinsdag 3 december. Ze zijn tussen 18 en 26 jaar oud.

Twee verdachten werden na enkele dagen al vrijgelaten. Dat gold later ook voor de 18-jarige eigenaar van het bedrijf en de vijf overige mannen.

Hoger beroep
Het OM ging in hoger beroep tegen het vrijlaten van de zes mannen die het langste vastzaten. De raadkamer besloot dat vijf van deze mannen inderdaad terug de cel in moesten. "Volgens de raadkamer is er voldoende ernstige verdenking van strafbare seksuele handelingen om de vijf verdachten weer vast te zetten", viel te lezen in een persbericht.

De drie mannen die nog steeds vrij zijn, zijn wel nog verdachten in de zaak. De groepsverkrachtingen kwamen aan het licht toen drie minderjarige meisjes afzonderlijk van elkaar aangifte deden. Volgens de politie zou er veel geweld zijn gebruikt bij de verkrachtingen. Ook werden er foto's gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!