Vijf verdachten groepsverkrachtingen Den Bosch hebben zich niet gemeld: 'We gaan ze halen'

21 december 2019 om 17:06
nl
De vijf verdachten van de groepsverkrachtingen in Den Bosch die zich moesten melden, hebben dit niet gedaan. Dit laat het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten. Een van de mannen zit wel in de cel, maar dat komt omdat hij vrijdag voor iets anders is opgepakt. Hij wordt nu ook verdacht van openlijke geweldpleging.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De verdachten werden eerder deze maand vrijgelaten, maar het OM wilde ze terug de cel in hebben en ging in hoger beroep. Met succes, ze kregen vrijdag te horen dat ze zich binnen 24 uur moesten melden. Maar dit hebben ze dus niet gedaan.

'Gaan uitzoeken waar ze zijn'
Een woordvoerder van het OM laat weten dat de verdachten nu gehaald worden. “We gaan uitzoeken waar ze zijn en ze vervolgens halen. Ze hebben de kans gekregen zich te melden, dat hebben ze niet gedaan.” Of dit ook invloed zal hebben op een eventuele straf, moet de rechter bepalen. “Het zegt wel iets over hun betrouwbaarheid.”

In totaal werden acht mannen tussen de 18 en 26 jaar oud begin december opgepakt. Ze worden verdacht van gewelddadige groepsverkrachtingen van minderjarige meisjes. Ook werden naaktfoto's gevonden.

'Feestruimte' autobedrijf
De slachtoffers zouden zijn misbruikt in een feestruimte van het autobedrijf van één van de verdachten. De burgemeester van Den Bosch sloot de ruimte daarom voor een jaar.

Twee van de acht verdachten kwamen na enkele dagen al vrij. Na een kleine week gold dat ook voor de 18-jarige eigenaar van het garagebedrijf. De vijf overige mannen kwamen ook op vrije voeten.

'Voldoende ernstige verdenking'
Het OM ging in hoger beroep tegen het vrijlaten van de zes mannen die het langste vastzaten. De raadkamer die zich erover moest buigen, besloot dat vijf van de mannen inderdaad terug de cel in moesten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!