Video

Teun is Brabander van het Jaar en daarom trakteert hij in het verpleeghuis op advocaat met slagroom

26 december 2019 om 16:16
nl
Een dag nadat Teun Toebes (20) uit Best is gekozen tot Brabander van het Jaar is hij gewoon in het verpleeghuis te vinden waar hij ouderen kleine geluksmomentjes bezorgt. "Vandaag was dat heel eenvoudig want ik heb getrakteerd op advocaat met slagroom", zegt hij met hoorbaar plezier in zijn stem.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Ik heb gezien dat mijn mailbox en mijn social media helemaal vol lopen, maar dat ga ik later bekijken als ik iets meer rust heb." Ook zijn mobiel neemt hij een dag na de uitreiking amper op. "Tja, ik ben nu eenmaal aan het werk, dan heb ik daar geen tijd voor", klinkt het eenvoudig.

Wachten op privacy instellingen...

Na zijn dienst wil hij wel even vertellen hoe de afgelopen uren zijn geweest, maar veel kan hij daar niet over zeggen want hij moet het allemaal nog eens rustig bekijken. "In de gauwigheid heb ik wel gezien dat er heel veel reacties zijn, dat is leuk. Hier in het verpleeghuis hebben ze ook allemaal naar de uitzending gekeken waarin ik gekozen werd tot Brabander van het jaar, dus hier was het ook een klein feestje."

In alle rust
"Als ik dadelijk weer thuis ben, dan ga ik alle reacties eens rustig bekijken. Ik wil dan ook kunnen reageren op de reacties en bedanken voor het stemmen. Het blijft een beetje onwerkelijk allemaal, maar ook zo overweldigend mooi. "

De titel Brabander van het jaar is voor Teun een bekroning op een zeer succesvol jaar waarin hij al meer onderscheidingen kreeg zoals de Young Impact Award en de George Maduro Prijs. Allemaal waarderen ze de steun die Teun is voor mensen met dementie. Vol toewijding bezorgt hij hen geluksmomentjes door naar belangrijke plekken uit hun verleden te reizen.

Wachten op privacy instellingen...

Dit schooljaar hoopt hij af te studeren als verpleegkundige. "Wat ik daarna ga doen, zie ik dan wel weer. Misschien ga ik wel verder studeren, want ik vind leren leuk."

In alle antwoorden van Teun klinkt rust door. Hij laat zich niet gek maken en kiest zelf de momenten om te genieten van alles wat hem overkomt. "Ik doe wat ik leuk vind. Ik steek veel tijd in studie, werk en vrijwilligerswerk, maar dat zijn bewuste keuzes. Die tijd is het mij waard."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.