Video

Tilburgse flat opnieuw beklad met hakenkruizen, buurtbewoners zijn geschokt [VIDEO]

1 januari 2020 om 04:23
nl
De Oosterpoort-flat in Tilburg is opnieuw beklad met hakenkruizen. Enkele dagen vóór Kerstmis werd het flatgebouw ook al ontsierd met deze tekens. Die konden binnen een paar dagen worden verwijderd.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Nu blijkt dat het gebouw aan de Enschotsestraat vermoedelijk tijdens nieuwjaarsnacht opnieuw is beklad met hakenkruizen. Ook werden er teksten op de muren gezet. De spuitbus waarmee dit zou zijn gebeurd, is op straat bij het gebouw gevonden.

Geschokt
Buurtbewoners reageren geschokt. "Waarom nu weer?", roept een bewoonster als zij aan komt fietsen. "Als je iets tegen een bewoner van die flat hebt, dan regel je dat toch op een andere manier?" Ze begrijpt niet waarom mensen zoiets doen. "Het is net schoongemaakt, ik weet niet wat deze persoon wil, het lijkt er wel op dat het dezelfde is geweest."

De Oosterpoort-flat werd 22 december ook al beklad met rode verf. Toen werden er negentien hakenkruizen op de muren en ramen gekalkt. Ook werden er ramen vernield. Deze bekladdingen werden voor Kerstmis verwijderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.