Man (63) in natuurgebied door stier op de hoorns genomen en meters door de lucht gegooid

5 januari 2020 om 18:13
nl
Een 63-jarige man is zondagmiddag gewond geraakt toen hij door een stier werd aangevallen aan de Karlingerweg in natuurgebied de Maashorst in Uden. Volgens de politie is de man op de hoorns genomen en enkele meters in de lucht gegooid door het dier. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Het ongeval gebeurde rond vier uur 's middags. Waarschijnlijk was de man met een groepje aan het wandelen door het veld waar de stier zich in bevond. Mogelijk kwam hij te dichtbij het dier omdat hij een foto wilde maken.

De politie, twee ambulances en een traumahelikopter rukten uit, maar de helikopter werd al vrij snel afbesteld.

Een hek moest kapotgeknipt worden om toegang te krijgen tot de gewonde man. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De Maashorst
In natuurgebied de Maashorst grazen al jaren grote grazers als de tauros en wisent. Het is niet de eerste keer dat runderen recreanten aanvallen in het gebied. Vorig jaar maart raakten twee wandelaars gewond toen twee taurossen op hen afkwamen. Een van de twee wandelaars brak toen haar enkel.

De ossen en hun kudde werden kort na de aanval uit het gebied gehaald. De gemeenteraad van Landerd besloot een maand later het begrazingsgebied van de grote grazers in de Maashorst te verkleinen.

De aanwezigheid van de wisent en tauros in het gebied is omstreden. Tegenstanders zien vanwege de veiligheid de dieren het liefst helemaal verdwijnen uit het natuurgebied.

De Maashorst is 2400 hectare groot. Op een derde deel daarvan lopen de grote grazers rond. De rest van het gebied is voorbehouden aan recreanten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.