Medewerkers Agio mogen 10 miljoen verdelen: sigarenfabrikant geeft onvergetelijk afscheidskado

7 januari 2020 om 11:00
nl
Het familiebedrijf Royal Agio Cigars uit Duizel heeft zijn personeel een royaal afscheidscadeau gegeven: onder de medewerkers wordt een bedrag van 10 miljoen euro verdeeld. Dat meldt de familie Wintermans dinsdag nu de familie definitief afscheid heeft genomen van het bedrijf dat zij 115 jaar geleden oprichtte. Sinds 2 januari is het sigarenbedrijf definitief in Deense handen gekomen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

“We hebben al die jaren de steun gehad van onze medewerkers die zich – soms zelfs van generatie op generatie - 100% hebben ingezet voor Agio. Op deze manier willen we een blijk van waardering geven voor de loyaliteit, de mooie momenten die we met elkaar hebben gedeeld en het wederzijdse respect dat we altijd hebben gevoeld”, zegt Boris Wintermans, tot 2 januari bestuursvoorzitter van Royal Agio Cigars.

Het bedrag dat medewerkers krijgen, hangt af van het aantal dienstjaren bij het sigarenbedrijf. Wereldwijd werken bij het bedrijf zo'n 3200 medewerkers. Zij werden begin december al geïnformeerd over het afscheidskado.

In Deense handen
In september vorig jaar werd bekend dat Royal Agio Cigars, bekend door merken als Mehari's, Panter, Balmoral en De Huifkar, wordt overgenomen door het Deense bedrijf Scandinavian Tobacco Group (STG). De Denen leggen 210 miljoen euro neer voor de sigarenfabrikant in Duizel.

Boris Wintermans, de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf, zei eerder dat de verkoop 'geen gemakkelijke beslissing was'. Hij geeft aan dat het bedrijf als onderdeel van STG 'in een andere vorm door zal gaan omdat het voor de continuïteit beter is'.

Drie na grootste sigarenproducent van de wereld
Het sigarenbedrijf groeide in meer dan honderd jaar uit tot de op drie na grootste sigarenproducent van de wereld. Vorig jaar draaide het een omzet van 133 miljoen euro. De winst bedroeg 18 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.