Tuincentrum jaar op slot nadat er een dode viel bij explosie in drugslab

20 januari 2020 om 09:31
nl
Het tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen waar eind oktober een drugslab werd ontdekt, is door burgemeester Han Looijen van de gemeente Sint-Michielsgestel voor een jaar gesloten. Het is voor het eerst dat de gemeente een pand zo lang sluit.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij een ontploffing in het drugslab in Den Dungen viel eind oktober een dode.

Veiligheid in geding
Volgens burgemeester Looijen was de veiligheid in Den Dungen in het geding geweest.

"Mijn besluit is gebaseerd op de rapportage die ik van de politie gekregen heb. Daarin staat wat er allemaal is gevonden in het tuincentrum. Het was écht levensgevaarlijk. Dat is ook gebleken, want er is een dode gevallen en er zijn mensen flink gewond geraakt. Dat gebeurde niet in leegstaande schuur op een afgelegen plek, maar op een plek waar elke dag onschuldige mensen kwamen kijken naar spullen voor hun tuin. Dan vind ik een sluiting van een jaar passend."

Krachtig signaal
Met de sluiting hoopt de burgemeester 'de loop van criminelen naar dit gebouw eruit te halen'. "Daarnaast geef ik een krachtig signaal af naar onze inwoners. Voor criminaliteit geldt: aanpakken, niet wegkijken. Dat vergt moed, dat begrijp ik goed. Maar kiezen we voor wegkijken, dan kunnen criminelen ongestoord hun gang gaan. Met enorme risico’s voor onschuldige mensen zoals in Den Dungen als resultaat. Dat moeten we echt niet willen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.