Man met schroevendraaier in hersenen gestoken: verdachte zou zes jaar cel in moeten

20 januari 2020 om 18:25
nl
Tegen een Belg is maandag zes jaar gevangenisstraf geëist, omdat hij een man uit Helmond met een schroevendraaier in de hersenen zou hebben gestoken. Bijna was ook een oog geraakt. Volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch was er sprake van een poging tot doodslag. Een andere Belg, een neef van de hoofdverdachte, zou zes maanden de cel in moeten. Vóór de steekpartij had het latere slachtoffer stekende bewegingen gemaakt met een mes.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het gebeurde allemaal in de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2019 in Eindhoven. De verdachten die maandag terecht stonden, zaten in een auto waarmee ze na het incident de Q-Park van winkelcentrum Heuvel wilden verlaten. Hier was de 28-jarige inwoner van Helmond neergestoken. De politie kon de twee Belgen tegenhouden nadat ze was gealarmeerd over de steekpartij.

Nachtelijke steekpartij
Beide verdachten wonen in het Belgische Houthalen, ze zijn 26 en 28 jaar oud. Ook een derde neef zat in de auto, waar bloed te zien was. Deze man stond maandag niet terecht. De steekpartij was rond kwart voor vijf 's nachts in de parkeergarage aan de Ten Hagestraat, in het centrum van Eindhoven.

Het drietal was op stap in Eindhoven en had in een café op het Stratumseind twee vrouwen ontmoet. Tegen een uur of vier ontstond er een opstootje waarbij het latere slachtoffer was betrokken. Hij is een oud-collega van één van de vrouwen. Nadat de rust was weergekeerd, gingen de drie Belgen en de twee vrouwen naar de parkeergarage van Q-Park.

Bijna fataal
Plotseling dook volgens justitie de Helmonder op en hij begon stekende bewegingen met een mes te maken. Dat leidde tot een nieuwe ruzie, die het slachtoffer bijna fataal werd. De 28-jarige man die met de schroevendraaier zou hebben gestoken, zou ook meermalen tegen het gezicht van de Helmonder hebben geschopt en geslagen. Het leek wel alsof er tegen een voetbal werd getrapt, zo hebben getuigen verklaard.

De officier: "Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij het heeft overleefd. De verdachten zeggen dat ze uit zelfverdediging hebben gehandeld en niet anders konden. Daarnaast zwakken ze hun eigen aandeel af. Ik denk daar anders over. Zij hebben de keuze gemaakt om de aanval in te zetten in plaats van te vertrekken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.