Joey D. in kritieke toestand nadat hij zichzelf verwondde bij arrestatie in Rosmalen

22 januari 2020 om 12:21
nl
Joey D. verkeert in kritieke toestand nadat hij zich dinsdagavond verwondde voordat hij werd aangehouden in Rosmalen. Hij verschanste zich op dat moment al uren in zijn huis aan de Schoolstraat. Joey D. ligt in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De Rijksrecherche is een onderzoek begonnen naar de arrestatie. Eerder op de dag veroordeelde het hof in Den Bosch Joey D. tot een celstraf van 15,5 jaar voor de moord op zijn oom in december 2014.

Na de uitspraak van het hof was het de bedoeling om Joey D. aan te houden in zijn woning. Hij heeft op de politie geschoten, waarop de politie haar wapens ook gebruikte. Niemand raakte daarbij gewond. Vervolgens werden er onderhandelaars en een arrestatieteam van de politie ingezet. Tevergeefs werd geprobeerd om D. over te halen om zelf uit de woning te komen.

De impasse duurde uren. Rond halfacht ging het arrestatieteam naar binnen met als doel D. aan te houden. Opnieuw klonken er schoten. Bij binnenkomst bleek dat D zichzelf ernstig had verwond en werd D. naar het ziekenhuis gebracht.

In 2016 werd D. door de rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, maar volgens het hof kan wel degelijk aangetoond worden dat D. in 2014 zijn oom, Martie Heesbeen, met voorbedachten rade heeft vermoord. Dat gebeurde toen het 49-jarige slachtoffer zijn hond uitliet.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.