Hoofdpijndossier rond zwembad De Schelp doet wethouder opstappen in Bergen op Zoom - Omroep Brabant

Hoofdpijndossier rond zwembad De Schelp doet wethouder opstappen in Bergen op Zoom

22 januari 2020 om 17:06
nl
CDA-wethouder Annette Stinenbosch stapt op na de aanhoudende problemen rond zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Ze houdt de eer aan zichzelf, zo maakte ze woensdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Haar positie was onhoudbaar geworden. Dinsdag werd duidelijk dat voor de heropening van het zwembad nog veel meer mis was gegaan dan tot nu toe bekend was. Het was een chaos: pas enkele minuten voor de heropening gaf de toezichthouder toestemming.

Tegen de wethouder en de rest van het college is een motie van wantrouwen ingediend. Vrijdag zou hen tijdens een debat het vuur aan de schenen gelegd worden. Oppositiepartij Lijst Linssen noemt het opstappen van Stinenbosch niet genoeg en wil dat het gehele college van B en W het veld ruimt.

Meer dicht dan open
De gemeente sloot het zwembad maart 2018 acuut, nadat er roest in de bouten van de constructie werd gevonden. Dit zorgde voor een onveilige situatie. Het bad bleef anderhalf jaar dicht en werd meteen grondig gerenoveerd.

Op in september werd het bad feestelijk heropend, maar niet voor lang. De Schelp is nu nog steeds dicht. Het zwembad heeft sinds de heropening problemen met de luchtkwaliteit. Meerdere werknemers kregen bij lange werkdagen last van geïrriteerde ogen en hoofdpijn. Ook werd legionella geconstateerd.

Wethouder Barry Jacobs neemt het zwembaddossier over, totdat er een opvolger gevonden is. Volgens de laatste verwachtingen kan het bad op maandag 3 februari weer open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.