Advocaat van Johan van Laarhoven probeert voormalig coffeeshophouder opnieuw uit de cel te krijgen

27 januari 2020 om 13:00 • Aangepast 9 april om 16:07
nl
Advocaat Knoops van Johan van Laarhoven uit Tilburg gaat in hoger beroep tegen de uitspraak dat de Tilburger in de gevangenis zijn gratieverzoek moet afwachten. Knoops had gevraagd of de voormalig coffeeshophouder deze uitspraak thuis mocht afwachten. De advocaat vindt 'dat de rechter oordeelde op een onjuiste uitleg van het verdrag tussen Thailand en Nederland.'
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Van Laarhoven moet nog een deel van zijn Thaise veroordeling uitzitten in Nederland. In het verdrag met Thailand is afgesproken dat hij de straf volledig moet ondergaan. Dat betekent dat Johan van Laarhoven tot 28 augustus 2021 in de gevangenis in Vught moet blijven, oordeelde de rechter vrijdag na een kort geding. De advocaat heeft een andere lezing over hoe het verdrag tussen Thailand en Nederland uitgelegd moet worden.

Tilburger Van Laarhoven werd in Thailand veroordeeld tot 75 jaar cel voor witwassen. De Thaise autoriteiten gingen over tot vervolging van de Tilburger nadat justitie in Nederland een rechtshulpverzoek had ingediend. De Nederlandse justitie verdenkt hem ook van witwassen en belastingfraude en riep de hulp in van de Thai omdat Van Laarhoven daar woonde.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de nationale ombudsman heeft justitie in de contacten met Thailand zeer onzorgvuldig gehandeld en heeft dat mede geleid tot de straf in Thailand. Na een vernietigend rapport van de ombudsman ging minister van justitie Grapperhaus zich voor Van Laarhoven inzetten. Hij reisde naar het Thailand en wist te bewerkstelligen dat Van Laarhoven vorige week naar Nederland kwam om de rest van zijn straf hier uit te zitten.

LEES OOK :

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!