Rechter vindt tarieven De Woenselse Poort te laag om voldoende kwaliteit te garanderen

28 januari 2020 om 14:51
nl
De ggz-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven moet meer geld krijgen van de overheid voor patiënten met complexe problemen. Dat bepaalde de rechter in Den Haag dinsdag. De instelling had samen met zeven andere klinieken een kort geding aangespannen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Volgens de rechter zijn de voorgestelde tarieven inderdaad te laag om voldoende kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen. Er is meer geld nodig om goed personeel aan te trekken. Hij geeft de klinieken daarmee gelijk. Ook hadden de klinieken volgens de rechtbank geen enkele mogelijkheid om tot andere prijsafspraken te komen.

Noodklok
Afgelopen zondag luidde directeur Gertrude Graumans nog de noodklok in de talkshow Kraak op Omroep Brabant. Ze gaf aan dat de zorg verliesgevend is en dat er snel iets moest veranderen. "Anders moeten we misschien minder cliënten opnemen", waarschuwde ze.

In De Woenselse Poort worden onder anderen mensen opgevangen die deels of geheel ontoerekeningsvatbaar zijn en een misdrijf hebben gepleegd. Ze hebben een persoonlijkheidsstoornis, zijn soms licht verstandelijk beperkt en vaak verslaafd.

De overheid moet nu van de rechter met de klinieken om tafel om over de tarieven te praten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.