Vlammen uit het stopcontact veroorzaken grote brand in Hof van Heden - Omroep Brabant
Video

Vlammen uit het stopcontact veroorzaken grote brand in Hof van Heden

29 januari 2020 om 22:34
nl
Ze hadden het pas net gekocht, Berry Janssen en zijn vrouw. Sinds begin deze maand zijn ze eigenaar van het Hof van Heden in Bergeijk. Woensdagavond zorgde een grote uitslaande brand voor enorme schade aan het pand. Berry, zijn vrouw en de kinderen wisten aan het vuur te ontsnappen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Samen met hun drie pleegkinderen en een vriendje waren ze aan het klussen in het restaurantgedeelte van het Hof van Heden, toen een van de kinderen plotseling riep: “Er knettert daarboven iets!” Ineens zagen ze vuur uit een stopcontact komen.

Berry probeerde de brand nog zelf te blussen, met water en schuim. Maar dat lukte niet. "Het ging zó snel, we moesten naar buiten." De kinderen zijn erg geschrokken, vertelt hij. “Ik ben zelf rustig gebleven om iedereen rustig naar buiten te kunnen begeleiden.”

Opbouwen
De brand woedde in het oudste gedeelte van het pand, het staat er al vijftig jaar. Een dag eerder zijn de asbestplaten van het dak gehaald en zijn er nieuwe platen op gelegd, zegt Berry Janssen. Het was de bedoeling dat het Hof van Heden een soort leer-werkproject zou worden voor zijn kinderen.

Op 1 maart wilde hij de deuren kunnen openen. Maar het is nu maar de vraag of dat gaat lukken. “Morgen moeten we maar bekijken wat de schade is”, zegt Berry nuchter. “Dan kijken we hoe we dit weer kunnen opbouwen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.