Topcrimineel Dino Soerel naar EBI in Vught na vermoedelijke ontsnappingspoging

31 januari 2020 om 07:04
nl
Topcrimineel Dino Soerel is overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, nadat hij vermoedelijk had geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis van Heerhugowaard. Dat bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van De Telegraaf.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Soerel zou hebben geprobeerd met een andere gevangene te ontkomen. Het onderzoek naar de mogelijke uitbraakpoging loopt volgens het ministerie nog. De crimineel ontkent dat hij probeerde te ontsnappen of plannen had om te vluchten. Hij vindt het daarom niet terecht dat hij is overgeplaatst en vecht de overplaatsing aan.

Reeks liquidaties
De 59-jarige Soerel zit een levenslange celstraf uit voor zijn aandeel in een reeks liquidaties. Hij zat van 2010 tot 2012 ook al in de EBI, maar het lukte hem om naar een andere gevangenis te worden overgeplaatst.

Het regime in Vught was onnodig zwaar, erkende de Raad voor de Strafrechtstoepassing. Gedetineerden zitten veel in afzondering en mogen hun schaarse bezoek bijvoorbeeld niet aanraken.

Ridouan Taghi
Vorige maand kwam Ridouan Taghi, tot voor kort de meest gezochte crimineel van Nederland, naar de EBI in Vught. Hij werd gezocht voor grootschalige cocaïnehandel en wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties.

In de EBI verblijven zeer gevaarlijke gedetineerden. Ook Heineken-ontvoerder Willem Holleeder en de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., zitten daar vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.