John de Jong sluit vertrek als technisch directeur bij PSV niet uit

31 januari 2020 om 14:23
nl
De meest bekritiseerde PSV-man van de afgelopen periode gaat nadenken over zijn positie binnen de Eindhovense voetbalclub. Technisch manager John de Jong gaf dit aan tijdens de presentatie van de nieuwe aanwinst Ricardo Rodriguez. “Ik zet me nog vol in voor PSV tot aan vrijdagavond en daarna kijken we verder.”
Geschreven door

Een deel van de supporters riep tijdens de teleurstellende thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) vorig weekend nadrukkelijk om het vertrek van De Jong en belaagde de hoofdingang van het Philips Stadion na het duel.

“Het is natuurlijk niet niks wat er is gebeurd de afgelopen periode”, stelde De Jong vrijdagmiddag. “Ik ben die zondagavond met de Raad van Commissarissen in gesprek gegaan en heb toen aangegeven dat ik me tot en met 31 januari (de dag waarop de transfermarkt sluit, red.) in zal zetten voor de club en daarna kijk ik verder.”

Wachten op privacy instellingen...

'Geen directe dreiging'
Toch benadrukte de technisch manager dat hij 'nog genoeg perspectief' ziet bij de Eindhovense topclub. "Maar ik ben nu twintig jaar bij PSV en dit was in het stadion het zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt”, zei De Jong over de constante roep om zijn vertrek en de bestorming van het stadion na de wedstrijd.

De Jong kreeg deze week van de politie te horen dat er geen directe dreiging naar hem toe is, maar afgelopen zondag werd het wel zeer persoonlijk.

Verantwoordelijk
De Jong wordt door de PSV-supporters mede verantwoordelijk gehouden voor de huidige crisis, omdat veel spelers die hij naar Eindhoven haalde nog niet bewezen hebben dat ze het team sterker maken.

PSV kent een zeer teleurstellend voetbalseizoen. De club staat in de competitie pas op de vijfde plaats, werd al voor de winterstop uitgeschakeld in de Europa League en verdween kort geleden ook roemloos uit het KNVB-bekertoernooi. In de achtste finale was eerstedivisionist NAC Breda te sterk.

Mark van Bommel
Eerder sneuvelde hoofdtrainer Mark van Bommel al. In zijn kielzog vertrokken ook zijn assistenten Jürgen Dirkx en Reinier Robbemond.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.