Van wie is deze Hyundai? Auto staat al week op spottersplek, maar het asfalt moet worden vervangen

31 januari 2020 om 15:38
nl
Nog ruim twee dagen. Dan moet de Hyundai met een Pools kenteken die op de parkeerplaats voor vliegtuigspotters aan de Spottersweg in Eindhoven staat, weg zijn. Dat heeft de gemeente Eindhoven desgevraagd laten weten. De wagen staat er al een week op een ‘eilandje’ van asfalt en dat terwijl dat asfalt moet worden vervangen.
Geschreven door

Aannemer Heijmans is afgelopen maandag begonnen met het verwijderen van het asfalt op de spottersplek. Eén deel is blijven liggen: het stuk asfalt waar de auto staat. Van wie de auto is, is niet bekend.

Mogelijk wordt politie ingeschakeld
De werkzaamheden zijn twee weken geleden aangekondigd en bovendien, zo zegt een woordvoerder van de gemeente, mag op die parkeerplaats een auto maximaal 24 uur geparkeerd staan. Als de wagen er maandag nog staat, dan zal de gemeente de politie inschakelen.

Het komt wel vaker voor dat wagens voor lange tijd op een plek achtergelaten worden waar dit niet is toegestaan. Soms worden ze ineens opgehaald. Het kan ook gebeuren dat ze zo lang blijven staan dat ze op last van een gemeente worden weggetakeld, zoals nu in Eindhoven dreigt. Begin dit jaar werd dit nog voorkomen in Vessem. Een man was er, na berichtgeving door onder meer Omroep Brabant, achter gekomen dat het ging om de auto van zijn zoon. Nog dezelfde avond werd de wagen van die lapzwans, zoals de man zijn zoon noemde, opgehaald. Tot blijdschap van bakker Henst, want het voertuig had ruim een week een parkeerplek vóór zijn zaak bezet gehouden.

Eerder vergelijkbare gevallen
In september 2018 stond er een auto ruim een week lang eenzaam in het Capucijnenlaantje in Den Bosch. Rondom de wagen waren klinkers en zand weggehaald, als gevolg van werkzaamheden, die waren aangekondigd. De bestuurder van de zwarte Lancia was kennelijk de enige die dit had gemist. Na een week kwam-ie opdagen om met zijn wagen over de stoep te ontsnappen.

In augustus 2016 deed zich een vergelijkbare situatie voor in Eindhoven. Hier stond een auto een week lang in de weg bij werkzaamheden aan de Hoogstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.