Overvallers juweliersechtpaar Cortenbach in Waalwijk reden in BMW en Volkswagen

4 februari 2020 om 21:43
De juwelierszaak stond vol rook door het alarm dat was afgegaan.
De juwelierszaak stond vol rook door het alarm dat was afgegaan.
De twee mannen die begin november het juweliersechtpaar Cortenbach in Waalwijk beroofden, zijn gevlucht in twee auto’s. Het gaat om een blauwe Volkswagen Sharan en een donkere BMW 3-serie. Dat bleek tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Het echtpaar werd mishandeld, vastgebonden en beroofd door twee grote mannen, vermoedelijk Oost-Europeanen. De gemaskerde overvallers werden daarna verrast door het rookalarm, maar wisten toch twee kostbare kettingen en een slavenarmband mee te nemen.

Op camerabeelden is te zien hoe de VW Sharan en BMW vlak na de overval vertrekken. Ook werd duidelijk dat beide auto’s eerder op de avond ook al in de buurt van de juwelier zijn gesignaleerd. Opsporing Verzocht vertoonde ook nog beelden van een autowasserij aan de Winterdijk in Waalwijk, waar enkele dagen eerder een BMW werd binnengereden die sterk lijkt op de auto die bij de overval is gebruikt.

De auto had bij aankomst witte folie op de kofferbak, maar die folie was verdwenen na een uitgebreid verblijf in de wasstraat. Het is niet duidelijk of deze BMW ook bij de overval betrokken is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, spreekt de recherche graag met de twee inzittenden van die BMW.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...