Xtc-lab bij boerderij was goed voor 15,5 miljoen pillen: boer krijgt 14 maanden cel

5 februari 2020 om 14:43
nl
De boer uit Liempde bij wie de politie vorig jaar een drugslab op zijn erf vond, moet veertien maanden de cel in. Twee mannen die in een vakantiehuisje op het terrein van de boer woonden en xtc-pillen maakten in het lab kregen allebei vier jaar celstraf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Het drugslab bleek nog groter dan aanvankelijk gedacht.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het drugslab aan de Savendonksestraat werd in mei ontdekt. Er werden chemicaliën en grondstoffen gevonden goed voor 15,5 miljoen pillen. De twee mannen van 30 en 31 jaar oud maakten waarschijnlijk al maanden harddrugs in de loods. Op de kleding van deze 'koks' werden spetters grondstoffen gevonden.

De boer verklaarde dat hij niets van het drugslab op zijn erf wist. Maar omdat de 61-jarige man de loods al maanden verhuurde gelooft de rechtbank dat niet. "Hij moet hebben geweten dat wat daar gebeurde het daglicht niet kon verdragen", meent de rechtbank. De varkens die de boer elke dag voerde, stonden namelijk vlak naast de loods en er hing een indringende chemische geur.

Wegkijken
Ook zijn er veel grondstoffen voor drugs naar de loods gebracht en zijn er muren en een luchtafvoer in geplaatst. Dat moet de boer wel door hebben gehad, vindt de rechtbank, want vanuit zijn huis kon hij de loods zien. Daarbovenop komt nog dat er een jachtgeweer en munitie in het huis van de man werden gevonden. De boer heeft 'bewust weggekeken', daarom vindt de rechtbank een straf van 14 maanden op zijn plaats.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!