Video

Dief nam hond Chispa mee, baasje in zak en as: 'Kinderen vragen of ze nu wel genoeg eten krijgt'

6 februari 2020 om 16:00
nl
Bianca Lenaers uit Den Bosch kan het nog steeds niet geloven, haar hond Chispa is dinsdagavond gestolen. De Amerikaanse Stafford logeerde bij haar neef op de Smaragd in de wijk Hambaken. En daar werd ingebroken. "Het lijkt erop dat ze echt voor Chispa kwamen, want verder is alleen een oude tv meegenomen."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Juist dat het de inbreker of inbrekers om de hond lijkt te zijn gegaan, vindt Bianca een enge gedachte. "Dit ras wordt door foute types gebruikt als vechthond. Ze doet alleen geen vlieg kwaad en is heel speels. Ze heeft toen de inbrekers haar meenamen van schrik zelfs een plasje in de bench gedaan."

Opmerkelijk is dat Chispa haar maatje Goldie ook in huis was, maar niet is meegenomen. "Mijn hond zat in de bench bij de voordeur en Goldie, ook een Amerikaanse Stafford, zat in de woonkamer. Die moeten ze gezien hebben, want daar hebben ze de televisie vandaan gehaald."

De dieven kwamen dinsdagavond tussen 18:45 uur en 20:45 uur het huis binnen door de ruit van de voordeur in te tikken. "Omwonenden zouden dat ook gehoord hebben, maar niemand heeft verder iets gezien." Waarschijnlijk is Chispa gewoon aangelijnd door de inbrekers, want de riem en halsband zijn weg.

Zoektocht
Bianca heeft meteen aangifte gedaan bij de politie, maar het buurtonderzoek heeft vooralsnog niets opgeleverd. "Ik probeer de diefstal op alle manieren onder de aandacht te krijgen. Via sociale media wordt het massaal gedeeld, dus wat willen ze nog met Chispa?"

Die massale aandacht levert ook regelmatig valse meldingen op van mensen die denken haar rood witte Amerikaanse Stafford gezien te hebben. "Elke keer slaat je hart even over, maar als het dan toch niet Chispa blijkt te zijn, doet dat pijn en het maakt je onzekerder."

Slopend
De diefstal van de Amerikaanse Stafford doet veel Bianca en haar gezin veel verdriet. "Mijn kinderen vragen continue of Chispa wel genoeg eten krijgt, waar ze is en of het goed met haar gaat? Ik weet dan niet wat ik moet zeggen", vertelt het baasje zichtbaar geëmotioneerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Bossche heeft al twee nachten nauwelijks geslapen en piekert voortdurend over hoe ze haar hond kan terugvinden. "Mensen hebben mij zelfs al andere hondjes aangeboden, dat is lief bedoeld, maar ik wil alleen Chispa terug. Het is ons gezinslid en voelt voor mij als een kind."

Chispa is door Bianca van pup af aan grootgebracht. "We hebben ook vroeger veel hondenshows gedaan en prijzen met haar gewonnen, al zijn we daar mee gestopt. Nu is ze gewoon lekker bij ons gezin en regelmatig dus bij mijn neef en haar maatje Goldie." De twee honden zijn volgens Bianca onafscheidelijk.

Terugvinden
Ook al is de angst groot dat Chispa heel bewust is meegenomen, toch hoopt Bianca dat haar zoekactie ertoe leidt dat haar hond ergens achterlaten wordt. "Die oproep wil ik ook echt doen aan haar ontvoerders. Laat haar ergens veilig achter, bij een asiel of een plek waar ze makkelijk gevonden wordt."

Voor Bianca en haar gezin is het enige dat telt het terugvinden van hun gezinslid. "Ze is gechipt en we hebben haar stamboom, dus daar ligt het niet aan." Natuurlijk wil ik weten wie haar meegenomen heeft, maar ik wil vooral Chispa terug."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.