Minder baby's maar wél een recordaantal Brabanders - Omroep Brabant

Minder baby's maar wél een recordaantal Brabanders

11 februari 2020 om 17:10
nl
Nooit eerder verhuisden zoveel buitenlanders naar Brabant. Dat meldt de provincie Noord-Brabant in haar jaarlijkse bevolkingsgroeicijfers. Deze cijfers worden sinds 1950 bijgehouden. Vorig jaar kreeg onze provincie er 15.500 buitenlandse inwoners bij. Dat is na aftrek van alle buitenlanders die weer vertrokken vanuit Brabant.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De sterke groei van het aantal buitenlanders dat zich in onze provincie vestigt, is te verklaren door de opkomst van arbeidsmigranten, kenniswerkers, buitenlandse studenten en de vluchtelingencrisis van vijf jaar geleden.

Populair
Brabant telt 2.563.500 inwoners in 2019. Niet alleen vanuit het buitenland weten ze Brabant te vinden, ook vanuit andere provincies zijn er meer mensen naar onze provincie verhuisd dan er vertrokken zijn.

Door onder meer de vergrijzing overlijden bijna evenveel mensen als er baby's geboren worden. Het geboorteoverschot tikt net niet de 500 aan. Nooit eerder was dit cijfer zo laag. De verwachting is dat de komende jaren dit geboorteoverschot steeds verder daalt, door het ouder worden van de bevolking.

Steeds meer Brabanders
Het inwoneraantal in Brabant is sinds 2000 toegenomen met 207.000 mensen. Het overgrote deel van de Brabanders woont in stedelijk gebied, 70 procent om precies te zijn.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.