Schitterende foto's van reeën op de vlucht voor het water

12 februari 2020 om 18:08
Omroep Brabant
Reeën in de Noordwaard op de vlucht voor het wassende water (foto Bram Oostdijk).
Omroep Brabant
Bram Oostdijk maakte schitterende foto's van reeën op de vlucht voor het water in de Biesbosch.
Omroep Brabant
Reeën in de Noordwaard op zoek naar een vluchtplaats (foto Bram Oostdijk).
1/3 Reeën in de Noordwaard op de vlucht voor het wassende water (foto Bram Oostdijk).
Bij het overstromen van de Noordwaard zijn ook duizenden dieren gevlucht voor het water. Onder meer reeën zochten in de Biesbosch massaal terpen en hogere plekken op. Hobbyfotograaf en natuurliefhebber Bram Oostdijk slaagde erin de vlucht van een koppel reeën in de Noordwaard vast te leggen. Het leverde schitterende foto's op, die laten zien hoe de dieren samen een veilig heenkomen zoeken in een al deels ondergelopen Noordwaard.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Bram heeft de foto's met een enorme telelens gemaakt op het moment dat de Noordwaard echt begon onder te lopen. "Het wassende water loopt de polders binnen in de Brabantse Biesbosch. De reeën verlaten de grienden en zijn op zoek naar hoger gelegen delen om een droge plek en voedsel te vinden. Natuur zoals natuur moet zijn", vertelt de fotograaf bij zijn schitterende foto's.

Al eerder vertelde boswachter Thomas van der Es dat er enorme aantallen reeën op de vlucht waren geslagen voor het water. “Het komt nu allemaal bij elkaar. Je ziet groepen. On-Nederlandse aantallen, soms tientallen bij elkaar en die hebben echt rust nodig.”

Om de beesten de rust te gunnen waren gedeelten van de Biesbosch afgesloten. "Over 48 uur komen er weer plekken boven water en dat betekent dus meer vluchtplaatsen voor vossen, reeën en andere dieren."

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...