Daverende bekerstunt van NAC Breda tegen AZ: 'De ploeg straalde geloof en vertrouwen uit'

12 februari 2020 om 20:24
nl
NAC Breda heeft woensdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in het toernooi om de KNVB Beker. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie won in Alkmaar van AZ, de nummer twee van de Eredivisie en bekerde zo verder naar de halve finale.
Geschreven door

Sportverslaggever Job Willemse vond dat NAC aanvallend durfde te voetballen:

Wachten op privacy instellingen...

De Alkmaarders gingen voortvarend van start, maar in de loop van de eerste helft kroop NAC steeds nadrukkelijker uit de schulp. Dat werd na 35 minuten beloond toen een van richting veranderd schot van Mounir El Allouchi in de verre hoek verdween. NAC hield stand en liet met het veldspel zien geloof te hebben in een goede afloop.

En dat geloof was er in de tweede helft nog steeds. Rechtsback Robin Schouten maakte na een uur, juist op het moment dat AZ stevig ging aandringen, tot dolle vreugde van het uitvak zelfs 0-2. Door een verwoestende uithaal van Oussama Idrissi werd het nog heel spannend, waarna NAC met de rug tegen de muur werd gezet. Vijf minuten voor tijd maakte invaller Javi Noblejas het Bredase feest echter compleet.

Wachten op privacy instellingen...

Halve finale
NAC, dat in de vorige bekerronde ook al PSV uitschakelde, plaatste zich met de zege in kaasstad bij de laatste vier. Het was alweer even geleden dat de Bredanaars dat konden zeggen. In het seizoen 2008-2009 wist NAC onder Robert Maaskant ook AZ in Alkmaar te verslaan en zover te komen. In die halve-eindstrijd was FC Twente uiteindelijk te sterk.

NAC speelt in de halve finale van het cuptoernooi tegen de winnaar van het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord. Deze ontmoeting wordt donderdagavond gespeeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.