'Hier schrik ik van', burgemeester wordt rondgeleid in groot drugslab in Hapert - Omroep Brabant
Video

'Hier schrik ik van', burgemeester wordt rondgeleid in groot drugslab in Hapert

13 februari 2020 om 12:23
nl
"Dit is het bewijs, in Hapert gebeurt het dus ook", reageert Remco Bosma van de gemeente Bladel, waar Hapert onder valt. Ondertussen kijkt hij rond in het ontdekte drugslab. Woensdag werd het lab ontdekt achter een huis en twee Eindhovenaren zijn aangehouden. Het blijkt een groot laboratorium maar ook nog eens een explosief laboratorium te zijn.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Een dag na de ontdekking laat de politie aan de burgemeester maar ook aan Omroep Brabant het gevonden lab zien. Het blijkt een stevig lab met de potentie om voor miljoenen aan synthetische drugs te produceren. Daarnaast blijkt het laboratorium een tikkende tijdbom voor de directe omgeving.

"Ik zie dat hier vier waterstofketels staan en dat er ook peuken op de grond liggen. Hier schrik ik van. Dit had zomaar kunnen ontploffen en dan waren de gevolgen voor het aangrenzende vakantiepark en conferentiecentrum niet te overzien geweest."

Een week geleden vroeg de gemeente via folders nog om aandacht voor criminelen die drugslabs willen beginnen in de gemeente Bladel. Met een folder met daarin de oproep voor vrijstaande loodsen en schuren tegen een zeer hoge huurprijs, attendeerde de politie inwoners op de verleiding die criminelen in eerste instantie bieden. "Eenmaal in het criminele circuit", waarschuwde de gemeente "kom je er niet meer uit."

"Ik denk dat de ontdekking van dit lab in Hapert en onze voorlichtingscampagne puur toevallig samenkomen", zegt burgemeester Bosma. "Dit soort laboratoria zijn in de Kempen vrij zeldzaam, maar natuurlijk gebeurt het hier ook. Sterker nog: ik denk dat dit laboratorium slechts het topje van de ijsberg is."

Wachten op privacy instellingen...

Op dinsdag 24 maart houdt de politie en gemeente een voorlichtingsavond over het herkennen van criminele activiteiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.