Theater aan de Parade in Den Bosch verhuist ruim drie jaar naar de Brabanthallen

14 februari 2020 om 15:00
nl
Het Theater aan de Parade in Den Bosch verhuist per 1 oktober naar de Brabanthallen. Het is de bedoeling dat op die datum de geplande nieuwbouw aan het plein bij de Sint-Jan van start gaat. Vanwege het tijdelijke onderkomen verandert de naam van het theater tot en met 2023 in 'Theater náár de Parade'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Vanaf maart 2021 vinden de zogenoemde 'grote zaal-voorstellingen' plaats in De Meijerijhal van de Brabanthallen. Dit is de karakteristieke booghal uit de jaren zestig met de grote glazen entree. "Grote toneelgezelschappen, voorstellingen, concerten en toonaangevende artiesten en cabaretiers blijven hierdoor toegankelijk voor onze bezoekers”, vertelt Directeur Alex Kühne van het Theater aan de Parade.

Verrassende plekken
Naast deze 110 voorstellingen per seizoen in de Brabanthallen programmeert het Theater naar de Parade vanaf september 2020 tot de zomer van 2021 ruim 150 voorstellingen op andere plekken:

  • theater De Speeldoos in Vught,
  • PERRON-3 in Rosmalen,
  • het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch,
  • de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch
  • en andere verrassende plekken in de stad.

Het 'Theater naar de Parade' in de Brabanthallen gaat vanaf 1 maart 2021 ruimte bieden aan zevenhonderd tot negenhonderd bezoekers per voorstelling.

Intensieve samenwerking
De Brabanthallen helpt het theater niet alleen nu uit de brand, de partijen gaan ook nauwer samenwerken. Zo worden onder meer medewerkers uitgewisseld.

"We kijken uit naar de samenwerking met het theater tijdens hun verblijf bij ons, maar zeker ook daarna", reageert Jeroen Dona van de Brabanthallen. "Met onze gecombineerde podia kunnen we zevenhonderd tot 3100 bezoekers ontvangen. Daarmee worden we een belangrijke partner voor artiesten en producenten uit binnen- en buitenland.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.