Verdachte van brandstichtingen Breda werd herkend op camerabeelden - Omroep Brabant

Verdachte van brandstichtingen Breda werd herkend op camerabeelden

14 februari 2020 om 15:37
nl
De man die aangehouden is voor brandstichting in Breda, stond op camerabeelden. Dat meldt de politie. De 20-jarige verdachte werd donderdagavond aangehouden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Hij zou een week eerder in minder dan een uur tijd drie auto's, een container en een gebouw van kinderdagopvang Devi Kids in brand gestoken hebben.

De politie heeft camerabeelden bekeken van de brandstichting bij het kinderdagverblijf en daarop is de verdachte herkend. De man is thuis aangehouden en wordt verhoord. Er wordt ook onderzocht of hij de vier andere branden heeft gesticht.

Eigenares Fleur Haxelmans van de kinderdagopvang zei eerder al tegen Omroep Brabant dat ze er zeker van was dat de brand in haar pand was aangestoken, omdat ze de dader op beelden van een beveiligingscamera zag.

"Je ziet een persoon rondscharrelen op het terrein, en dat hij bij het gebouw hout neerlegt en daarmee rommelt", aldus Haxelmans. "Verder probeerde degene ook speeltoestellen in het speeltuintje in brand te steken, en de bosjes. Maar dat mislukte."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.