Verdwaald en gewond lammetje zwalkt door centrum Heeze maar is weer herenigd met eigenaar

15 februari 2020 om 16:20
nl
Een lammetje was op Valentijnsdag compleet verdwaald in Heeze. Het diertje liep zwalkend over de drukke Kapelstraat in het centrum. Het lammetje bleek aangereden, maar Esther Nent ving het beestje op in haar achtertuin en herenigde hem weer met de eigenaar. “We hebben hem Valentijntje genoemd.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Rond één uur 's middags probeerden verschillende mensen in het dorp het kleine dier te vangen, want het lammetje zwalkte en bleek te zijn aangetikt door een auto. Dat had weinig succes want het lammetje was te zeer in paniek.

Herder
Buurtbewoonster Esther bedacht een plan. "Ik zei: jaag hem maar bij mij de tuin in en dan probeer ik de eigenaar wel te vinden." Dat lukte. Via een bericht op Facebook wist ze de eigenaar te vinden. Het bleek de schaapsherder in Heeze te zijn. Hij kwam het dier weer ophalen. Het lammetje had in de tussentijd uiteraard een toepasselijke naam gekregen. Gezien de datum waarop hij zoek raakte: "We hebben hem natuurlijk Valentijntje genoemd", zegt Esther.

"Ik weet niet hoe de herder het dier is kwijtgeraakt. Gelukkig was het lammetje volgens mij niet erg gewond. Het dier had wel een tik gekregen, maar niks gebroken of zo, gelukkig." Esther weer niet precies waar het lammetje verdwaald is. "Volgens mij heeft hij wel behoorlijk ver gelopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!