Inwoners Leende zamelen geld in voor Chinees restaurant: 'Hartverwarmend!'

LEENDE - "Ik zit nog in shock achter mijn computer", zegt Luoxin. "Ik wist dat mijn vader veel mensen in het dorp kent maar dit had ik ├ęcht niet verwacht." Inwoners van Leende zijn zaterdagavond begonnen met crowdfunding voor restaurant Lotus. Dat is tijdelijk op slot omdat de ouders van Luoxin vanwege de uitbraak van het coronavirus China niet kunnen verlaten.

"Ik ben echt verrast!", vertelt Luoxin. "Het belangrijkste is natuurlijk dat mijn ouders gezond zijn. Maar het is echt fantastisch dat er in dit dorp zo met ons wordt meegeleefd. Ik zit al een half uur te trillen."

Emotioneel
Op social media zag Luoxin een foto van haar vader voorbijkomen. Ze had geen idee dat deze actie om geld in te zamelen, werd georganiseerd voor haar ouders en het restaurant: "Ik ben er een beetje emotioneel van. Hier heb ik echt geen woorden voor."

"Natuurlijk maak je je zorgen. Ook financieel, maar dat is privé en deel je niet zo snel met mensen. Daarom is het extra hartverwarmend dat het hele dorp aan ons denkt."

Verrassing
Zondagochtend heeft de actie al meer dan 3000 euro opgeleverd. Luoxin kan dit nieuws nog niet met haar ouders delen. "Het is een verrassing voor mijn ouders, maar ik sta te springen om ze dit geweldige nieuws te vertellen!"

LEES OOK: Chinees restaurant gesloten, eigenaren kunnen vanwege uitbraak coronavirus niet naar huis

Meer over dit onderwerp:
LEENDE CROWDFUNDING CHINA CORONAVIRUS RESTAURANTS